Resultats de la cerca frase exacta: 29

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. arrebossar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Cobrir un aliment d'una capa d'ou batut i farina o farina de galeta abans de fregir-lo. [...]
2. coure en blanc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Coure al forn una pasta sense amanir, en un motlle fondejat generalment amb llegums secs, els quals es retiren abans d'acabar la cocció. [...]
3. xarop de canya
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Líquid espès, de color marró fosc, que s'obté durant el procés d'elaboració del sucre per evaporació del suc purificat de la canya, abans de la cristal·lització. [...]
4. xaptalització
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Operació que consisteix a afegir sucre o determinats substituts del sucre al most, abans de la fermentació alcohòlica o durant aquest procés, amb la finalitat d'augmentar el grau del vi. [...]
5. bagel [en]
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Panet d'origen jueu de forma anular, que es prepara bullint breument la massa abans de coure-la al forn i que es caracteritza per una coberta lleugerament cruixent i un interior dens. [...]
6. encebament
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Operació consistent a afegir sucre o most de malta, i eventualment llevats, a la cervesa artesanal abans d'envasar-la hermèticament a fi de produir-hi una segona fermentació, que provocarà la seva carbonatació natural. [...]
7. punt de fil
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Punt de cocció d'un xarop entre 105 i 110ºC, en què el xarop agafa forma de fil quan s'estira entre els dits polze i índex, que han estat submergits just abans en aigua freda. [...]
8. tataki
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tècnica de preparació pròpia de la cuina japonesa consistent a coure lleugerament a foc molt viu una peça de carn o peix, generalment un cop marinada, de manera que quedi crua per dins i daurada i cruixent per fora, i a tallar-la en filets prims abans de servir-la. [...]
9. racionar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Dividir una vianda en porcions abans de servir-la. [...]
10. preparació de la llet
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Conjunt d'accions realitzades sobre la llet abans de la coagulació. [...]
Pàgines  1 / 3 
Pàgina  1  2  3  Següent >>