Líquid espès, de color marró fosc, que s'obté durant el procés d'elaboració del sucre per evaporació del suc purificat de la canya, abans de la cristal·lització. [...]
Operació que consisteix a afegir sucre o determinats substituts del sucre al most, abans de la fermentació alcohòlica o durant aquest procés, amb la finalitat d'augmentar el grau del vi. [...]
Panet d'origen jueu de forma anular, que es prepara bullint breument la massa abans de coure-la al forn i que es caracteritza per una coberta lleugerament cruixent i un interior dens. [...]
Operació consistent a afegir sucre o most de malta, i eventualment llevats, a la cervesa artesanal abans d'envasar-la hermèticament a fi de produir-hi una segona fermentació, que provocarà la seva carbonatació natural. [...]
Punt de cocció d'un xarop entre 105 i 110ºC, en què el xarop agafa forma de fil quan s'estira entre els dits polze i índex, que han estat submergits just abans en aigua freda. [...]
Tècnica de preparació pròpia de la cuina japonesa consistent a coure lleugerament a foc molt viu una peça de carn o peix, generalment un cop marinada, de manera que quedi crua per dins i daurada i cruixent per fora, i a tallar-la en filets prims abans de servir-la. [...]